• NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • Viotta II detail 001
    De basismaterialen zijn ook in details van het interieur doorgevoerd.
  • Viotta II detail 002
    Zo zijn er stalen open kasten geplaatst naast de stalen schuifdeuren.
  • Viotta II detail 003
  • Viotta II detail 004
    De materialen gebruikt voor de trap naar het souterrain sluiten naadloos aan bij de stalen kozijnen en de gevlinderde betonvloer.
  • Viotta II detail 005
    De ruime hal – met een lichte marmeren vloer en de wit geschilderde trap – is een mooi contrast met de donkerdere kleuren van de woonkamer.
  • Viotta II mat 001
    De zeer slanke pui van gevouwen staal draagt bij aan het gevoel van in Zuid-Europa te wonen.
  • Viotta II mat 002
    Samen met de gevlinderde betonvloeren en het gebruik van staal en rvs lijkt het wel of er gewoond wordt in een oude fabriek.
  • Viotta II mat 003
  • Viotta II mat 004
    Door aan de buitenzijde van de stalen pui een stalen drager te plaatsen voor begroeiing (een idee van de opdrachtgever) ontstaat een heel natuurlijk manier van zonwering.
  • Viotta II mat 005
  • Viotta II mat 006
  • Viotta II mat 007
  • Viotta II mat 008
  • Viotta II ruimte 001
    In een bestaand woonhuis aan de J.J. Viottastraat heeft Kodde Architecten een bijna onhollandse toevoeging aan de achterzijde gerealiseerd.
  • Viotta II ruimte 002
    Door een nieuwe uitbouw te combineren met een terugliggende bel-etage vloer ontstaat een ruimtelijkheid en hoofdplek in het huis waarin het grootste deel van de dag geleefd wordt.
  • Viotta II ruimte 003
    Visueel is er vanuit de eetruimte contact mogelijk met de tuin, keuken, houtkachel, muziekruimte, hobby en huiswerkplek en de tv-kamer.
  • Viotta II ruimte 004
  • Viotta II ruimte 005
  • Viotta II ruimte 006

Verbouwing en renovatie woonhuis aan de J.J. Viottastraat ‘14

Alexander van Rath