• NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • 11. Viotta38
  • Viotta materiaal 01 nieuw
    De toevoeging van de slanke stalen puien met glas geeft het huis een wat industriƫle uitstraling.
  • Viotta-materiaal-02
    Deze sfeer combineert zeer goed met de gebruikte eiken parketvloer.
  • Viotta materiaal 03 nieuw
    In de keuken zijn de materialen marmer en RVS toegevoegd zonder te overheersen.
  • Viotta materiaal 04 nieuw
    De stalen puien voelen ook in de bestaande achtergevel authentiek aan.
  • Viotta-materiaal-05
    In de badkamer is in plaats van RVS mintgroen gespoten plaatmateriaal toegepast, zo houdt de badkamer een frisse uitstraling.
  • Viotta materiaal 06 nieuw
  • Viotta-detail-01
    In het pand was de oude marmer lambrisering van de entree grotendeels nog aanwezig. . Ontbrekende delen zijn tot in detail hersteld.
  • Viotta detail 02 nieuw
    Op een aantal plaatsen zijn zeer fijne verlichtingsschakelaars gebruikt. De behuizing is meegespoten in de kleur van de wanden.
  • Viotta-detail-03
    Ook de deurkrukken zijn meegespoten in de kleur van de stalen puien.
  • Viotta detail 04 nieuw
  • Viotta detail 05 nieuw
    De stopcontacten bij de wastafels zijn zoveel mogelijk weggewerkt in de wand. Hierdoor blijft de wastafelopstelling zo helder mogelijk.
  • Viotta detail 06 nieuw
  • Viotta detail 07 nieuw
  • Viotta-ruimte-01
    In een oud herenpand in Amsterdam heeft Kodde Architecten de oorspronkelijke woonfunctie weer in ere hersteld.
  • Viotta-ruimte-02
    Met respect voor de originele uitstraling en details zijn een aantal moderne ingrepen gepleegd.
  • Viotta-ruimte-03
    Om de ruimtelijkheid in het pand te versterken zijn diverse openingen aangebracht.
  • Viotta-ruimte-04
    De samenhang van de openingen wordt versterkt door het materiaalgebruik van de nieuwe buiten- en binnenpuien.
  • Viotta ruimte 05 nieuw
    De oude houten vloer smeedt alle ruimten aan elkaar. Zo ontstaat een ruime, open, karaktervolle woonverdieping.
  • Viotta ruimte 06 nieuw

Verbouwing woonhuis Amsterdam Zuid ’11

Hans Kodde en Alexander van Rath