• NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • KL Oud
    Met de in 2013 opgeleverde woningen aan het Vondelpark is er weer een prachtige twee-onder-één-kap-villa terug, waar deze ooit als zodanig gebouwd is.
  • KL Oud 02
    In de jaren ‘90 was er in het pand een hotel gerealiseerd en hebben diverse doorbraken en de vele kleine kamers de woningen binnen geheel onherkenbaar gemaakt.
  • KL Oud 03
    Niet zo lang geleden hebben twee bevriende stellen het plan opgevat om het hotel te kopen en er weer twee woningen van te maken.
  • KL Oud 04
    De verbouwing was zeer ingrijpend, maar het resultaat mag er zijn!
  • KL Oud 05
    De oude betonnen kelder en fundering moesten eerst geheel verwijderd worden om een nieuwe kelder mogelijk te maken die voldoende sta hoogte garandeerde.
  • KL Oud 06
    Bovendien kregen beide woningen een extra verdiepte kelder die een binnenzwembad mogelijk maakt.
  • KL Oud 07
    Aan de achterzijde zijn beide kelders naar buiten toe uitgebouwd, waarop terrassen zijn aangelegd die een prachtig uitzicht geven op het Vondelpark.
  • KL Oud 08
  • KL Oud 01
  • KL Oud 09
  • KL Materiaal 01
    In deze woning is geen radiator te zien, er is gebruik gemaakt van plafondverwarming; een fijnmazig netwerk van dunne leidingen zijn gemonteerd op de nieuwe plafonds die daarna zijn gestukadoord.
  • KL Materiaal 02
    Het biedt de mogelijkheid om langs de ramen stoffering en meubilair geheel vrij te kunnen plaatsen.
  • KL Materiaal 03
    Het interieur kenmerkt zich door de volledig doorgewerkte detaillering. Behang, stoffering en kleur gebruik zijn op elkaar afgestemd.
  • KL Materiaal 04
    De stalen puien zorgen voor een mooi contrast met de bestaande detaillering en geven een maximale doorkijk en licht in de ruimtes.
  • KL Materiaal 06
    De buitengevels zijn gerenoveerd en wat detaillering en kleurstellingen betreft weer geheel in oorspronkelijke staat terug gebracht.
  • KL Ruimte 01
    In het interieur van de woning is de plattegrond modern uitgewerkt met een grote leefkeuken en een aanliggend eet- en loungegedeelte aan de parkzijde.
  • KL Ruimte 02
  • KL Ruimte 03
    In de hal vallen meteen de grote stalen puien op die het licht diep in de woning laten door dringen en gelijk contact mogelijk maken met de andere ruimtes.
  • KL Ruimte 04
  • KL Ruimte 05
    Aan de straatzijde is een compacte zit- en muziekkamer klassiek uitgewerkt zoals in een stadsvilla gezien mag worden.
  • KL Ruimte 06
    Boven is de kleedkamer het verbindend element tussen badkamer en slaapkamer.
  • KL Ruimte 07
    Aan de straatkant vind je de badkamer, met ingebouwde wellness.
  • KL Ruimte 08
  • KL Ruimte 09
    Aan de parkzijde ligt uiteraard de slaapkamer, waar je kunt genieten van het uitzicht en de ondergaande zon.
  • KL Ruimte 10

Renovatie en verbouwing dubbele woning te Amsterdam ’13

Jorrit Mulder en Hans Kodde