• NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • NextGen scrollGallery2 thumbnail
  • 7
    Onder de bel-etage bevond zich een donkere schuur van 1.60 meter hoog. Deze is uitgegraven tot een stahoogte van 2.30 en verlengd richting tuin waardoor een volwaardige extra verdieping en een heerlijk terras zijn ontstaan.
  • 15
  • 12
    Achter de trappen naar souterrain en verdieping is de gezellige zithoek aan de tuin geplaatst.
  • 14
  • 17
    Vanuit de leefkeuken heb je een fantastisch uitzicht over het Buiten-IJ.
  • 2
    Door het creëren van een vide met een daklicht zijn alle drie de verdiepingen met elkaar verbonden en valt er extra daglicht in het midden van alle verdiepingen naar binnen.
  • 3
  • 8
    Het strakke beton van de uitbouw contrasteert mooi met de houten rabatdelen van de dijkwoning.
  • 11
    De flauwe trap met houten treden verbindt het terras met de tuin en is ideaal om bij mooi weer op te zitten.
  • 16
    De openslaande deuren naar het terras verbinden de woning mooi met de natuur en het tuinhuis achter in de tuin.
  • 1
    De structuur van Durgerdam wordt bepaald door de dijk langs het IJsselmeer. De bebouwing bestaat uit eenvoudige houten woonhuisjes in een strakke rooilijn boven aan de dijk.
  • 6
    De belangrijkste restauratieve werkzaamheden zijn het vervangen van de betonnen sneldekpannen en de kunststof mastgoot door traditionele oude holle pannen en een houten goot met zinken bekleding.
  • 9
    De ouderwetse openhaard is vervangen door een modern exemplaar waar de trap omheen loopt en waarvan de constructie het hart van het huis vormt.
  • 13
    De ouderwetse openhaard is vervangen door een modern exemplaar waar de trap omheen loopt en waarvan de constructie het hart van het huis vormt.
  • 4
    Door de gang op de verdieping tussen de schuifdeuren van de slaapkamers te plaatsen oogt het huis licht en ruimtelijk.
  • 5
    Om het vakantiehuis-gevoel te versterken is ervoor gekozen om de bestaande houten vloer op de verdieping wit te schilderen.
  • 20
    Door de plaatsing van een dakkapel in de zijgevel is er ruimte gemaakt voor een lichte en ruimte badkamer.
  • 21
  • 19
    De openslaande badkamerdeuren zijn hergebruikt en gevonden door de opdrachtgeefster.
  • 10
    Het was erg fijn om met deze opdrachtgeefster samen te werken vanwege haar eigen en duidelijke ideeën.

Verbouwing en renovatie dijkhuisje te Amsterdam ’14

Maartje Meijs